Amsterdam - Utrecht 085 060 1979

7 tips voor een succesvolle carrièreswitch in 2020

7 tips voor een succesvolle carrièreswitch in 2019

Je bent toe aan een carriereswitch, maar hoe pak je dat aan? Hier vind je 7 tips!

#1 Durf te dromen

Wat zou je doen met een miljoen? Een clichévraag, maar het antwoord biedt altijd een eerlijke opening in wat je echt zou willen doen met je leven als geld geen enkele rol speelde. Dus beantwoord de vraag zo eerlijk mogelijk, en ga eens een uurtje vrijuit dromen. En het leuke is, dromen werkt aanstekelijk! Als je eenmaal aan het dromen bent geslagen, komen er zoveel ideeën en mogelijkheden in je op, dat je niet kan wachten om er werk van te maken.
 

#2 Oriënteer je

Onderzoek je dromen. Wat betekenen ze in de realiteit. Via kennissen, vrienden en familie kun je wellicht in contact komen met mensen die een baan waar jij van droomt. Mensen vinden het altijd fijn om op hun ervaring aangesproken te worden en geven graag gratis adviezen. Wellicht hebben ze nog waardevolle tips voor je. Vraag bij elke afspraak of ze nog iemand anders kennen met wie je zou kunnen afspreken. Op deze wijze ontmoet je nieuwe mensen en vergroot je je netwerk en daarmee je toekomstige kansen.
 

#3 Vraag hulp

Zolang je je dromen en verlangens met niemand deelt, is het gemakkelijk ze te negeren. Je kunt in je saaie baan blijven zitten en je kop in het zand steken. Door het met anderen te delen wordt die kans minder groot. En bovendien hebben anderen vaak hele goede ideeën. En als je toch vast blijft zitten of de stap niet durft te wagen, kun je altijd nog een loopbaancoach of loopbaantraject overwegen. De kans op succes wordt dan namelijk er groot. Een loopbaancoach biedt je structuur en houvast in dit onzekere proces. Een goede loopbaancoach met ervaring helpt je je talenten, passie en missie te ontdekken en zo je droom te laten uitkomen. En meestal beschikt een coach vaak over een netwerk die hij of zij kan gebruiken om je ergens te introduceren.
 

#4 Ga NU iets doen

Het idee achter een carrièreswitch is dat je iets gaat doen wat je leuk vindt. Maar je hoeft niet te wachten op die perfecte baan voordat je daarmee kunt beginnen. Je kunt je vandaag al inschrijven voor een fotografiecursus, een nieuwe studie psychologie, een opleiding waar je blij van wordt. Hoe meer je nu al doet wat je wil doen, hoe makkelijker het is om daar je werk van te maken.
 

#5 Begin voor jezelf

Een carrièreswitch is is misschien wel de perfecte kans om voor jezelf te beginnen. Heb je een bepaalde competentie of vaardigheid in huis waarmee je een probleem voor anderen kunt oplossen? Dan kun je jezelf laten inhuren als zelfstandige zonder personeel (zzp’er). Maar je kunt ook de sprong wagen en zelfstandig ondernemer worden.
 

#6 Focus je op de oplossing

Als je blijft hangen in wat er allemaal niet is, zal het ook niet veranderen. De kunst is te focussen op dingen die je wil en waar je blij van wordt. Op die manier werkt de wet van aantrekking direct in jouw voordeel.
 

#7 Ga mediteren

Huh, wat heeft mediteren nou met mijn droombaan te maken? Nou, eerlijk gezegd heel veel. Want door 20 minuten per dag te mediteren verbind je je met 'het universum'. Daardoor durf je je meer te laten leiden door de grotere intelligentie waar we allemaal deel van uitmaken. Er zullen dan 'toevallig' mensen, situaties en mogelijkheden op je pad komen die je zelf niet had kunnen bedenken. Niet overtuigd? Probeer het maar eens 2 weken, dan praten we daarna verder!

 
 
(1 Vote)

Eelco van Hulsen

Eelco van Hulsen is initiatiefnemer van Droombaan Gezocht. In zijn blogs neemt hij je mee in de zoektocht naar een baan die bij je past. Dit doet hij vanuit zijn jarenlange ervaring als psycholoog, trainer en loopbaancoach. Hij heeft zijn visie gebaseerd op uitgangspunten uit de westerse psychologie en oosterse wijsheden, zoals: NLP, Systemisch Werken, Een Cursus in Wonderen, The Artist's Way.

Droombaan Gezocht

Contact Info

Postadres:
Flevomeer 78, 1423 ER Uithoorn.

Telefoon:
085 060 1979

Email:
contact@droombaangezocht.nl

KvK:
30266165

BTW:
NL128329154B01