Amsterdam - Utrecht 085 060 1979

Programma

Krachtig en inspirerend loopbaanprogramma

​Het Droombaan Gezocht Programma bestaat uit vier losse dagen waarin je door middel van krachtige oefeningen en inspirerende opdrachten ontdekt waar jij warm voor loopt, wat jouw unieke talenten en kwaliteiten zijn, wat je tegenhoudt om hier werk van te maken, en hoe je dit wél voor elkaar krijgt.

Dag 1 - Wat is jouw passie? 

De eerste dag van het programma onderzoeken we wat jou inspireert, waar jij warm voor loopt en wat jouw passies zijn. Aan de hand van leuke opdrachten en inspirerende oefeningen ervaar je aan den lijve waar jouw hart sneller van gaat kloppen. 

Dag 2 - Wat is jouw unieke talent en missie?

De tweede dag staan we stil bij jouw talenten en missie. Aan de hand van reflectieve opdrachten ontdek je waar jij heel erg goed in bent. Dat wat jij van nature de hele dag al doet, misschien zonder dat je het door hebt. Je hoort dan de andere deelnemers wat zij zien als jouw kwaliteiten en je gaat met een uitdagende oefening aan de slag om jouw talent in één zin te kunnen verwoorden. Daarnaast onderzoeken we wat jouw missie is. Wat wil je de wereld geven en hoe verdien je daar je geld mee?

Dag 3 - Wat zijn jouw belemmeringen?

De derde dag gaan we op onderzoek naar jouw belemmeringen. Waarom is het tot nu toe nog niet gelukt om je hart te volgen in je werk? Wat houd je tegen? Weet je niet wat je wil? Durf je niet? Zijn er andere onbewuste belemmeringen? Aan de hand van dynamische opdrachten en oefeningen ervaar je hoe je jezelf belemmerd én hoe je dat voortaan anders kunt doen. Je leert vertrouwen op je eigen wijsheid en moed.

Dag 4 - Hoe realiseer je jouw droombaan?

De vierde dag integreren we alles uit de voorgaande 3 dagen zodat je weet welke droombaan bij jou past. We maken een concreet en helder plan zodat je weet wat jou te doen staat om jouw droombaan te realiseren. Je leert oprechte en vol overtuiging te vertellen waarom dít is wat bij jou past.

Praktische informatie

Locatie

De programma's worden verzorgd op goed bereikbare locaties in Amsterdam, Breda, Den Haag, Utrecht en Zwolle. Je krijgt het specifieke adres ruim van te voren van ons te horen.

Tijden

Alle vier de trainingsdagen beginnen om 09.30 en duren tot 17.00. Om 12.30 is er een uur lunchpauze.

Investering

Deelname aan het Droombaan Gezocht programma kost €1499 exclusief BTW (voor particulieren is dit bedrag inclusief 21% btw). Hiervoor krijg je 4 inspirerende trainingsdagen, uniek materiaal, onbeperkt koffie/thee, 4x een lekkere lunch en een persoonlijk notebook. Je kunt het programma voor dezelfde prijs ook individueel volgen. 

Individueel

Het is ook mogelijk het Droombaan Gezocht Programma individueel te volgen in plaats van in een groep. Deze optie kun je aanvinken in het inschrijfformulier. In plaats van vier hele trainingsdagen plannen we in gezamenlijk overleg 6 gesprekken van 1,5 uur in om samen aan de slag te gaan. 

Uitgebreide achtergrond informatie

Ervaringsgericht en persoonlijk

​Het Droombaan Gezocht Programma bestaat uit een effectieve mix van krachtige oefeningen en inspirerende opdrachten die je helpen jouw passie, inspiratie, talenten, kwaliteiten en belemmeringen te ontdekken. De oefeningen en opdrachten doen een beroep op je eigen ervaring en helpen je op een effectieve manier je eigen antwoorden te vinden. Het Droombaan Gezocht programma is gebaseerd op NLP, Systemisch Werken, Positieve Psychologie, en The Artist's Way.

NLP

Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) is kort gezegd een studie van succesvol gedrag. Vanuit NLP kijk je naar wat goed werkt zodat je dit optimaal kunt toepassen in je leven. 

Neuro staat voor je brein, je hersens. Daarin zijn in de loop der jaren bepaalde patronen ontstaan die er voor zorgen dat je iets als lastig ervaart of dat je je juist goed voelt.

Linguïstisch staat voor taal. We communiceren door middel van taal met onszelf en met anderen.

Programmeren wil zeggen dat je met taal je brein programmeert. Dat wil zeggen dat je negatieve patronen in positieve patronen kunt veranderen in je brein zodat je optimaal kunt presteren.

Systemisch Werken

Iedereen leeft in systemen, zoals onze families, werk, verenigingen en vriendenkring. Veel van onze onbewuste overtuigingen, belemmeringen, gedragingen en patronen zijn ontstaan in de systemen waarin we zijn opgegroeid. Uit loyaliteit hebben we vaak bekrachtigende en beperkende patronen onbewust meegenomen.
Deze patronen kan je in je huidige leven weer tegen komen, bijvoorbeeld in je werk en je zoektocht naar welke baan er bij je past. Met behulp van familieopstellingen, een krachtig onderdeel van de methodiek systemisch werken, kun je deze onbewuste patronen weer zichtbaar maken zodat het weer gaat stromen.

Positieve Psychologie

Positieve psychologie is een stroming in de psychologie die, gericht is op het welbevinden en optimaal functioneren van mensen. Positieve Psychologie richt zich op het versterken van ieders mogelijkheden om een plezierig, goed en zinvol leven te leiden. De missie van Positieve Psychologie is om dat wat goed is te versterken in plaats van te focussen op dat wat er niet goed gaat. Het richt zich dus specifiek op sterktes en mogelijkheden waardoor positieve emoties worden versterkt en hoop, dankbaarheid en optimisme tot leven komen.

The Artist's Way

The Artist’s Way, geschreven door Julia Cameron, is een zeer toegankelijke cursus in boekvorm die je helpt je creativiteit en inspiratie te (her)ontdekken. De cursus staat vol leuke oefeningen  om meer ruimte te maken voor creativiteit en inspiratie in je dagelijks leven. 

Droombaan Gezocht

Contact Info

Postadres:
Flevomeer 78, 1423 ER Uithoorn.

Telefoon:
085 060 1979

Email:
contact@droombaangezocht.nl

KvK:
30266165

BTW:
NL128329154B01